måndag 12 september 2011

Andra veckoslutet...

...det är ju bara att konstatera att man får en hel del gjort om man bara vill. Norra kammaren är s.g.s. färdigmålad. Taket vitt, väggen gul, bröstpanelen grå-grön och golvet grått. Nu är det bara dörren och foderbräden runt dörren som skall målas ännu. Jag behöver knappast tillfoga att det är frågan om linoljefärger.
På lördagen fick vi kaffebesök av Farmor och hon var mycket positiv till det hela. På söndagen var det sedan dags för Mormor & Morfar - även dom försiktigt positiva, men aningen mera återhållsamma.  Mormor rensade hallonbuskar utanför huset medan Morfar kvistade trädstammar.
Mormor, Joakim och Linus tog sig sedan en liten svamppromenad och kom nöjda tillbaka med div. olika svampar och till vår stora glädje också trattkantareller.

Lönntorps första fiskestunder är också upplevda vid det här laget - fångsten blev ett 15-tal mörtar av varierande storlek och en abborre.

Det är egentligen ganska otroligt hur det kan kännas avslappnat att vara på Lönntorp. Närheten hem och ingen trängd känsla av diverse grannar. Närheten hem innebär att man inte har någon känsla av att man måste få något färdigt inom en viss tid - eller slutfört eftersom man vet att det kan ta flere veckor innan man kommer nästa gång - blir något på hälft, så kan man komma vilken kväll som helst och slutföra det. 23 minuter så är man framme - inte 2 timmar och 23 minuter som det var förut, till Ekboda.
Detta veckoslut fick vi bl.a. fram berget bakom torpet - det var intäckt av syren och diverse andra träd.

berget bakom torpet

Allting man gör på Lönntorp i detta skede skall göras just i den ordning som var och en känner för. Det finns egentligen ingen prioritetsordning - det som känns roligt skall man göra. Uppgifterna kommer inte att ta slut i första taget, så därför är det inte så viktigt att man slutför ett påbörjat projekt före man börjar med nästa - man kan ju återkomma till det föregående lite senare igen - då när andan faller på.

Här ett par bilder på utsikten från torpet. Lite olika infallsvinklar, men samma holme syns i bakgrunden. Som sagt får man en hel del gjort om man så vill...

utsikten, juli 2010

utsikten september 2011