torsdag 15 september 2011

första höststormen...

...så är det igen torsdag, dvs. den dag då det är scouter och fotboll och inget Lönntorp.

nymålad dörr
Det går inte att måla mycket längre än t.o.m. kl. 8 på kvållen, sen blir det ganska fort mörkt. Denna vecka har vi bara fått norra kammarens dörr och fodrebräden runt dörren och fönster målade. Nu fattas bara listerna i den kammaren - dom finns nog redan i paketbilen, men skall ännu målas före dom kapas och passas in.
Hösten börjar göra sig påmind, vilket redan på söndagen märktes genom att löven började dala från träden. Den gångna veckan hade vi för avsikt att fara en tur till Ekboda för att få med oss alla trädgårds- och övriga verktyg och sängar och madrasser - allting för att äntligen kunna övernatta på Lönntorp. Vi lyckades fixa barnvakt åt pojkarna och jag planerade in en ledig onsdag på jobbet - dessa planer skapades alltså på Måndag, men när det var tisdag, så visste väderläksgubbarna och -gummaorna att årets första höststorm skulle dra in över landet på onsdag. Så det blev ingen Ekboda-resa och därmed inga madrasser till Lönntorp. I stället tog vi oss en liten tripp till Lönntorp med pojkarna, för att se hur där ser ut och dessutom tänkte vi plocka lite trattkantareller.

översvämmad bryggpir
Det var intressant att komma till Lönntorp i höststormen. Vattnet hade stigit nästan en halv meter och det gällde att ta tillfället i akt för att få bort lite vass. Jag mejade vassen runt bryggan, så långt jag kom åt och pojkarna passade på att leka med båtar på käpp, nu då det fanns vatten på de mest lämpliga ställen. Det gällde bara att se till att vattnet hölls utanför stövlarna - och det lyckades!

Mamma passade på att gå ut i skogen medan vi pojkar var vid bryggan och lekte.
Efter en stund försvann Joakim från bryggan och sällade sig till mamma och hittade inte enbart trattkantareller, utan han hittade ännu några vanliga kantareller som var i mycket gott skick.

En sak som vi inte heller ännu har fått åtgärdat är köksspisen. Det har i något skede installerats ett rör i skorstenen som skall tas bort, sedan skall skorstenen sotas och sedan kan vi börja elda...