måndag 26 september 2011

Första nätterna...

...ja så var dom upplevda. Vi tog helt enkelt madrasserna från bastuloftet i stan' åt oss och åt pojkarna hade vi redan några extramadrasser. Första natten tillbringade vi alla fyra i syskonbädd bredvid varandra på golvet. Amanda hade blivit i stan' med Frida och njöt av det.

provisoriskt sovrum
På lördagen var Joakim på fotbollsmatch på dagen och medan mamma var med honom i stan' så passade Linus och jag på att fixa ner några sängar från övre våningen, som förra ägaren lämnat efter sig i torpet - en dubbelsäng åt mamma & pappa och en "lavasäng" åt Linus och Joakim använde Amandas säng från Ekboda, som vi tagit till Lönntorp redan tidigare
Det var en skön känsla att vakna på Lönntorp och brygga kaffe och ta emot dagen direkt, utan att först ta sig till Lönntorp för att sedan dricka morgonkaffe. På söndagen badade dessutom fjärden i sol då vi vaknade och tittade ut kl. 6.50 - så blir det då man inte ännu har fått upp gardiner! Dessutom såver vi nu provisoriskt i den gula kammaren.

I gula kammaren är det ännu bara den gamla lavoaren som måste bort och golvlisterna som skall på plats - jo faktiskt, dom är redan målade och skall bara passas in ännu!

Ottossons broschyr
Nu går vi och funderar av och an kring köket - skall det målas och ifall ja, så i vilken kulör? Färgkvaliteten börjar vara ganska klar för oss redan - efter att ha prövat på en del olika linoljefärger har vi nu fastnat för Ottossons linoljefärg. På den hemsidan får man dessutom en hel del information om linoljefärgen som produkt.
Utöver att vi har fastnat för Ottossons färg, så har vi den turen att Teppo säljer den via sin färgfabrik Kymin palokärki
Det är stora skillnader på olika tillverkares färger och man kommer sakta mak underfund med vilken som passar en bäst. Troligtvis kan man inte säga att någon speciell kvalitet är bäst, eftersom vi alla är så olika och värdesätter olika egenskaper på olika sätt.