tisdag 28 februari 2012

Sportlov.2..

Visst är det trevligt med snö när det är sportlov, men ca 40 cm på en dag är kanske inte det som man önskar sig som mest när man skall fara ut på landet och dessutom har en egen, relativt stor gård i stan'. På Lönntorp gjorde snöslungan sitt och sedan var det att hålla ordning på det hela "manuellt".

Skottning på gång

Efter att man fick uppskottat några gångar, så att man kunde röra sig blev det dags för lite mera avslappnad sysselsättning

nya miniskidor!

Det blev en vistelse från söndag till torsdag och en hel del erfarenheter fick vi samla på oss.
En av de första utmaningarna var att få hål på isen i brunnen, så att vi skulle kunna diska och tvätta oss själva oxo för den delen. Verktyget blev ett järnspett och isen visade sig vara ca 15 cm tjock. Bonuset i hela operationen blev att spettet fortfarande finns i lidret och inte på brunnsbottnen.
Temperaturen inne var det inget fel på. Eftersom värmen varit påslagen under vintern så var det ca 14 grader då vi kom till Lönntorp. Efter några timmar var temperaturen uppe i 20 grader - enbart på grund av att vi kom dit och använde lampor, petroleumlampor, ljus och vår kroppstemperatur bidrog oxo förstås. Utomhus rörde sig temperaturen hela tiden kring -5 till 0 grader.
Lite besök hade vi förståss haft under de veckor vi inte själva varit där - ett paket knäckebröd utan mera skudd än paketet blev ett lätt offer för vår vän husmusen. Man säger ju att katten har nio liv, men hur många husmusen har har jag inte hört - under den här vistelsen hade den här ena i alla fall tre liv och vi får väl se om den har ännu flera under resten av vintern.

Bastun blev oxo använd ett par gånger - inget fel på temperaturen inne i bastun, men golvet hade inte enn chans att värmas under två bastuturer, så man inser ganska fort nyttan med trätrallar på betonggolv.


Bastun - det som inte är perfekt har alla förutsättningar att bli det.

Totalt sett var sportlovsvistelsen ett vintereldprov som visade sig vara lyckat och bekräftade att det är fullt möjligt att vistas på Lönntorp under vintermånaderna.