onsdag 28 mars 2012

Våren närmar sig...

...men ännu är det för tidigt att säga att vintern är besegrad, för då har vi garanterat en kallperiod framför oss. Gångarna som vi skottat under vinterns lopp är ganska långt snöfria och runt träden börjar marken vara bar, men fortfarande finns det ställen där ett par svarta stövelskaft av märket Nokian och storlek 45 inte vill klara av att hålla snön borta från byxbuntarna.

snön börjar lämna huset i fred

Isen börjar se mycket mörk ut och under bron över Fladan flödar vattnet fritt. Ännu var det en pilkare, eller pimpelfiskare som det heter i Sverige, ute på isen. Från den tid då jag jobbade med utsikt över Haikofjärden året om så kan jag av erfarenhet säga att dessa fiskare vanligtvis lämnar isen först efter att isen har gått, känns det som.

Av fåglarna är det koltrasten som är ivrigast nu och det känns mycket skönt att få höra riktig fågelsång. Inte är det något fel på vinterfåglarna för den delen heller, men deras ljud är ju oftast diverse olika korta tjick, tjatt eller piip, medan koltrasten låter mera typ... hm... kanske det är bäst att du klickar på koltrasten i den högra spalten under "fåglar vi sett", lyssnar på ljudet och skriver ut det under kommentarer så kan jag publicera det senare...