torsdag 3 maj 2012

Adjö april...

...men inte riktigt ännu, vi skall först stanna kvar lite i april och njuta av att vi kommit ut till Lönntorp i ett strålande solsken.

solsken i torpet

Lite pysslande och grejande inomhus för att sedan fira kväll. När kvällen började komma, så kom den inte ensam utan den hade några gäster med sig:

Vitsvanshjortar på besök

Eftersom vi för tillfället inte har något som hjortarna skulle kunna förstöra, så tyckte vi det var trevligt med besöket.

Följande morgon var det lördag och det var dags att ta i tu med lite uppgifter utomhus. Det som alltid är lika välkommet både bland stora som bland små, är en ordentlig brasa, för att få bort kvistar och dylikt.

en vårbrasa

I vårt fall är det nog inte bara frågan om kvistar, utan det blev en brasa som brann i dagarna två och ändå är det svårt att upptäcka var på tomten det finns mindre trädstammar, ris och grenar än för två dagar sedan.

Endel unnade sig en liten fiskepaus under dagen

fiskepaus

Den största lyckan var nog att få fiska - eftersom det inte blev något utöver det.

En liten belöning då man stod och vaktade brasan på kvällen, var vår första aftonrodnad

första aftonrodnaden

Efter att grovgöran var avklarad så kunde vi inte låta bli att ta in våren i torpet oxo. Tillsvidare bara en liten del, men dock! Sättet vi gjorde det på var att ta bort innerförnstren från köksfönstret mot havet. In kom naturens ljud fast förnstret var stängt och då vi öppnade fönstret för första gången sedan hösten glömde vi förståss att stänga det i tid, vilket myggen såklart lade märke till. Ärligt talat var det nog inte bara glömska utan det hade helt enkelt inte funnits mygg tidigare kvällar och nu var dom plötsligt flere hundra!

trevligt med öppet fönster

Nu får vi säga adjö till april!