lördag 25 augusti 2012

Morgondimma...

...det var första gången vi upplevde dimma på Lönntorp. Det var inte någon riktig tjocka, men alldeles tillräckligt för att man inte skulle se Abborörarna.

dimmig utsikt...
Det är ett helt nytt landskap som öppnar sig i dimma - speciellt mycket ser man det på vegetationen. När det är torrt och vackert har man inte någon som helst uppfattning om hur många spindelnät som omringar en, då man rör sig i naturen - för att inte tala om hur många man i misstag förstör på sin vandring.

en enkel liten grästuva.

blåbärsris i skogen

När sedan solen började ge sig till känna började det oxo uppenbara sig nät högre upp

ett lite oorganiserat nät...

...och ett klassiskt spindelnät högt uppe i aspen.

Under besöket på Lönntorp som ägde rum förra veckoslutet kom jag mig oxo för att sätta några spjälor i holken - enligt invånarnas önskemål.

holktrappan utan spjälor..

...och med!

Tyvärr var detta veckoslutet då vi fick erfara att Lönntorp är ett ställe dit oxo algerna hittar. På fredagen fanns det inga, men på lördagen hade de uppenbarat sig.

ingen trevlig syn...

Eftersom lördagen var en av de få kvällar under hela vår historia på Lönntorp, då hela familjen var samlad så slog vi till med kräftskiva som avslutning på dagen.
Kvällen började vi förståss med en bastu och vi har kunnat konstatera förut att vi alla sex personer ryms på laven samtidigt - bara varannan sitter vid väggen och varannan vid framkanten av laven så går det bra!

...vem har sagt att man inte kan äta kräftor i en gul miljö?

SKÅL!