lördag 25 augusti 2012

Några "projekt"...

...generellt sett kan man väl påstå att det inte varit någon speciellt händelserik sommar, annat än att det var vår första sommar på Lönntorp.
Mycket har det funnits att upptäcka för både liten som stor. Vi har försökt att inte göra så stora ingrepp på varken natur eller byggnader denna sommar, eftersom vi velat se hur Lönntorp fungerar som sådant. Allt som är skapat av människohand på Lönntorp har ju säkerligen varit tänkt att fungera och fylla någon uppgift och då är det tråkigt att rasera något man inte sett fungera först.
Det som inte tillkommit av människohand är förstås allt sly, småträd och vassen - dem kan man alltså ge sig på utan att ha dåligt samvete.
Trots att jag började med den ljusröda kammaren i våras, så har det inte hänt mycket på den fronten under sommaren. Något smått nog, men det återkommer jag till i ett senare inlägg.
Byggtekniskt har det egentligen bara hänt en sak och det är arbetsbänken i "verkstan'"

...säkerligen skulle man klara sig så här - men jag beslöt mig för att göra något åt saken...

...först gällde det att få ut det som var i vägen...

...nåja, så var det gjort!...

Ett stycke stomme...

...å så var det färdigt.

Visst blev det lite enklare att hålla reda på sina verktyg och dylikt.
Det är inte direkt en nackdel heller att förra ägaren lämnade kvar en frys i verkastan´- inté för något annat, men glassbilen stannar förståss direkt utanför Lönntorp.

Jag skall samtidigt passa på att sätta upp några saker som vi gjort utomhus.
Mor i huset har bland annat sysslat med att få fram gammalt kulturlandskap som i tiderna funnits på tomten. Ett av dom platserna är omgivningen kring källaren.

...lnadskapet öppnar sig sakta men säkert kring källaren...

...som i sig oxo blir vackrare hela tiden.
Fast vi har fällt en hel del träd på Lönntorp, så känns det ibland som att det inte märks. När man ser på bilden av jordkällaren så ser man ju att det finns flere träd kvar uppe på källaren - men det som ingen märker är att det för ett år sedan varit kanske 10 st. träd utöver dom som är kvar.

Den aldunge som fick lov att bli ved i somras, märks däremot nog - eller kanske man rättare sagt märker att den inte finns mera, eftersom den tog en hel del av eftermiddagssolen vi torpet.

aldunge som skymmer eftermiddagssolen.

...ingen aldunge som skymmer eftermiddagssolen!

Lidret lyckades vi också börja städa denna sommar

lidret under arbete...