tisdag 14 augusti 2012

Nu är det minnen....

...åtta och en halv vecka gick det innan vi sov i våra egna sängar i stan' igen. Flickorna bodde ju i stan' och jag var ganska ofta hemma och kollade bl.a. post, då jag ändå var i snickeriet. Som det märks på bloggen, så är jag inte direkt inspirerad till att ta fram PC'n på Lönntorp - inte har vi TV för den delen heller. Mycket skönt att få leva i en egen värld som är just precis sådan som man ser den för stunden - all övrig "onödig" information från övriga samhället skapar inte oro i själen i onödan. Sist och slutligen är det bara en liten bråkdel av det som sker i omvärlden som faktiskt berör och påverkar oss.

Här kommer igen en liten bildkavalkad från sommaren:

eftermiddag på försommaren

någon sångare, antar jag

kan det bli mera torp?

aftonrodnad

kvällssol

Emsalö runt

åskväder - men inte hos oss!

Från många olika håll har vi fått förstå att det skulle ha varit en dålig sommar i år - dålig är ju förstås ett mycket relativt begrepp, men i det här falle talar vi, som så ofta när det gäller somrar - vädret!
På Lönntorp har vi inte kunnat klaga. Om jag inte minns helt fel så hade vi en regnig dag och dom övriga gånger det regnade var det frågan om ganska korta skurar. Trots den lilla mängd regn vi fått i sommar så har naturen klarat sig mycket bra eftersom luften varit mycket fuktig hela sommaren, vilket har gjort att det varit dagg varje morgon.

Ett gott exempel på hur vädret ofta har varit är den sista bilden i detta inlägg. Gråblå åskmoln över fastlandet och klart med några lätta moln i skärgården. Precis som åskvädret på bilden, nådde inga andra åskväder heller ända fram. En helt vanlig finsk sommar är kanske de ord som beskriver helheten bäst.