fredag 14 december 2012

Granhämtning...

Det är visserligen redan flere dagar sedan vi var på Lönntorp, men jag kommer att skriva om besöket nu ändå, eftersom det var ett lite speciellt besök - det var första gången vi var efter julgran från Lönntorp. Låt vara att granen är avsedd för vår terrass i stan', men ändå är det en julgran.

Det hade varit en minimitemperatur på -19,9º C och maximitemperatu på + 0,4º C sedan senast.

Nåja, till granbestyret - det finns ju en hel del att välja på:

kanske lite i minsta laget...

...räcker nog inte heller...

...här måste det ändå finnas någon passlig...


För den 9-årige trädfällaren var det tur att den valda granen inte var större. Dom är lite bångstyriga och faller inte alltid åt det håll som man tänkt sig - granarna alltså!

Nej, det är inte Elsa Beskov - det fanns inte rödmyllade arkitektritade skolådor på den tiden!
I detta vinterlandskap kunde man helt enkelt inte bara fara därifrån utan att låta pojkarna leka lite i snön. Det var pulka och miniskidor som gällde.


En liten rundvandring för att kolla att allt är i skick, gav vid handen att det är ganska många djur i rörelse. Främst är det frågan om diverse olika klövspår och så här inför jul är det troligtvis räven som raskar över isen - men alla spår är inte så stora. I skydd av lilla träbåten kunde man hitta spår av någon sorts mus.


Jag tycker att all form av livstecken, som t.ex spår i snön på vintern är sympatiska. Det sätter fantasin igång och man formligen ser hur denna mus har skyndat från ett ställe till ett annat. Får man dessutom syn på detta lilla djur i några repriser, så blir det ju en individ som man delar omgivning med.

MEN! det är otroligt hur denna lilla idyll kan förändras då man av samma lilla individ hittar spår inomhus, vid brödlådan - då var det inte så romantiskt mera!

Ja, men det skulle ju handla om vår första julgran från Lönntorp - den står nu i stan på bastuterrassen och ser trevlig ut: