måndag 27 maj 2013

Impressioner från ett familjeveckoslut...

Det är länge sedan vi varit hela familjen samlad under en fredag kväll.
För den yngre generationens del blev det Pippi-kväll i soffan i övre våningen medan vi gamyler jobbade ute fram till klockan 10 på kvällen.
Eftersom fredagen blev aningen sen för alla, så blev morgon oxo lite senare än vanligt för en del av oss.
Frida såg dock till att det var färdigsovet för min del lite före klockan 8 på lördagen.

Har man dock väl stigit upp så är det ju faktiskt mycket skönt att vara ute i tid. Jag tog och slipade och lackade lilla träbåten, så den skulle ha dagen tid på sig att torka.

tur att regnet kom först på söndagen

Redan förra veckoslutet grävde mamma upp ett litet trädgårdsland utanför terrassen. Meningen är att vi skall börja med lite potatis, eventuellt lök och sedan skall det bli lite olika örter och kryddor i de två lastpallskragar som ännu skall fyllas med mylla.

tre rader potatis...

Få se om vi skall få egen nypotatis i år. Detta veckoslut fick vi nöja oss med grillkött och gammal potatis. Jag har den turen att mitt snickeri ligger ganska nära Tjusterby köttrökeri som har mycket bra kött och ett stort urval egna korvar. Denna gång blev det Lamm-vitlökskorv på söndag kväll.

kassler...

Köttet marinerar vi alltid själva, för att klara oss utan tillsatsämnen så långt som möjligt.
Det är tur att det inte är ett så arbetsdrygt uppdrag att grilla - är man inte involverad, så kan man t.ex. ligga och läsa i hängmattan...

avkoppling...

På tal om tillsatsämnen - vill man ha lite mineraltillskott med mycket c-vitamin så är det rätt tid just nu att ta sig några snacks från naturen...

C-vitaminrika natursnacks...granskotten alltså...

En liten solnedgång skall vi nog hinna med i detta inlägg ännu. Det är inte första gången, jag vet. Men det är bara så fint att få uppleva sin egna lilla solnedgång efter en trevlig dag.


Solnedgång igen...

En trevlig plats att njuta av solnedgången är den lilla gruppen utanför köksfönstret.
Inte är det något fel på att sitta i gruppen och ta sig en liten påtår efter morgonmålet heller.

trevlig kvälls- och morgongrupp

Jag återkommer snart med de projekt vi hade under vårt gemensamma veckoslut...