måndag 13 maj 2013

Provisorisk vägg...

Kristi himmelfärdstorsdag med ledig fredag. Vädret skulle bli hyfsat och tidvis t.o.m.mera än hyfsat.
Vi hade ingen orsak att inte packa oss i bilen tillsammans med Frida och bege oss iväg till Lönntorp på onsdag eftermiddag.

Har man inte barn som mår dåligt i bilen, så har man ju katt som mår dåligt i bilen - en gång har hon klarat sig till Lönntorp utan att spy på vägen. Nåja, men väl framme så var det rena rama paradiset för Frida - och för oss andra för den delen oxo.

Första natten sov pojkarna och vi i gula kammaren, men på torsdagen var jag rustad för att bygga upp en provisorisk mellanvägg i övre våningens hall så att barnen skulle kunna bo där resten av sommaren - dessutom var Amanda på kommande, så då var det ju 3/4 av våra barn som skulle övernatta på Lönntorp.

Orsaken till att den provisoriska väggen behövs i år är den att jag rivit innertaket vid giren och det därför skulle kunna bli lite kallt när vi har kalla nätter - råd att bygga hela innertaket nytt, har vi inte för tillfället.
Kostnaden för den provisoriska mellanväggen blev € 25,- så det överskred inte smärtgränsen.

Den provisoriska väggen består i all sin enkelhet av ett ramverk och 12mm träfiberskivor:


här skall den provisoriska väggen komma

ramverket på plats

skivväggen på plats

dörren monterad

möblerat och klart

Vi kan på samma gång ta en titt i övriga hallen. Spånskivor, mälfärg och lackat furugolv - helt enligt gängse 70 - 80-tal, men det kommer nog att bli helt andra bullor bara vi har en möjlighet att åtgärda övre våningen.

pojkarnas sovhörna - till vänster syns trappan ner...

soffhörnan

Soffhörnan är inredd enligt "man-tager-vad-man-haver-och-täcker-in-det-värsta-med-tyg" -principen.

Barnen tycks nog trivas riktigt bra i sitt egna lilla paradis.