måndag 17 juni 2013

Försommarens värme...

Det är en paradox, att man just nu, då det händer en massa på Lönntorp inte uppdaterar bloggen så ofta. Man vill inte hitta tid helt enkelt.

Efter en mycket kall vår, så blev ju försommaren något exceptionellt - sol, upp till 30º C i skuggan och vattnet var...

23º C

Det är klart att det nu, då vi haft det lite blåsigare blivit kallare. Trots allt är 18º C i havsvattnet veckan före midsommar inte illa.

Försommarvärmen innebar att det var en hel del aktivitet nere vid bryggan - pojkarna nästan bodde på bryggan i en vecka.


Både morgon och kväll sällade sig mor till pojkarna och tog sig ett dopp.

mamma och pojkarna på väg på aftondopp...

Lyckligtvis har vi oxo ett sommarbarn i familjen och i år ville han absolut fira sin födelsedag på Lönntorp - så nu är även det utprövat och det fungerar bra.

Sommarkalas...

Hos oss innebär sommaren oxo diverse olika båtprojekt. Lilla träbåten är årligen i sjön, men Göteborgsekan var i sjön senast för tre år sedan.

origgad Göteborgseka i marvatten, optimistjolle och lilla träbåten...

I år tänkte vi oxo använda Bustern - trodde vi! Efter ca en vecka vid bryggan skulle vi ta oss en liten tur ut på havet, men-men båten var redan upptagen, så det blev ingen tur...

styrpulpeten från utsidan...

...och från insidan!

Det är en sädesärla, som hittade båten först!

Just nu känns det som om det skulle vara mest aktuellt med att skaffa en regnmätare - men det lär skall klarna upp till kvällen...