fredag 29 november 2013

Höstens översvämning...

Det har varit en mycket arbetsdryg höst i år, vilket man ju inte skall klaga på när det på många håll inte tycks finnas arbete. Samtidigt betyder det ju tyvärr att tiden för Lönntorp har varit på kort.

Alltdi när jag har varit på Lönntorp har jag försökt fotografera och memorera en del så att jag skall kunna uppdatera bloggen då jag har tillfälle -och nu är det ett sådant tillfälle.

29. oktober var en dag då jag for till Lönntorp eftersom väderleken gjorde att jag var intresserad av hur stranden mår. Så här mådde den

lindrig översvämning
Det råkade vara en av de dagar då vattnet var ganska högt, men ändå långt ifrån det som det var annandag jul 2011, vill jag minnas.

hög flytbrygga

Det var inte mycket nivåskillnad på "stora bryggan" och flytbryggan och "stora bryggans" underrede tog i vattnet.

så här såg det ut från havet...

jag passade oxo på att ta upp Bustern, som ännu var sjösatt - ett typiskt fall av "vi-lämnar-nu-den-i-sjön-ännu-för-ifall-vi-vill-fara-ut-på-en-tur-ännu". Oftast blir det ju ändå bara "Ååh-nu-måste-vi-fara-och-kolla-när-vädret-blivit-så-här-och-vi-ännu-har-båte-i-sjön" - precis som i år. Alldeles bra skulle vi ha kunnat ta upp båten i slutet av augusti!

Vattentemperaturen lockade inte heller till så mycket aktivitet i strandvattnet.

7º C vid ytan
Vi återkommer...