fredag 29 november 2013

November...

Det har inte skett mycket i november heller.
Efter några översvämningar normaliserade sig vattenståndet igen, men man såg spår av det hela. På piren hade allt flytande sköljts över piren.


Det kan oxo vara bra att lämna bottenproppen urdragen ifall man lämnar kvar båten nära stranden på hösten. På sidan av båten ser man hur högt vattnet stigit.


Jag är inte alls nöjd med färgerna på min "nya" kamera. Jag har haft den sedan i våras och den klarar goda ljusförhållanden ganska bra, men när det blir grått och disigt så blir det grått och disigt!
Lite högre än på sommaren har vattnet varit, men det är ju helt naturligt på hösten


I samband med översvämning brukar det oxo vara ganska hård vind och eftersom vi ännu väntar på trädfällning så börjar naturen sköta sitt.
Nu behöver vi inte ens oroa oss för att pumpen i brunnen skall frysa - ty den är i staden

ingen pump...

Denna månad har vi oxo sett till att vi skapar och håller fast vid traditioner - va har varit efter en gran till terrassen i stan'. Förra året var vi en dryg vecka senare och det fick mig att komma ihåg hurdant väder det var i början av december.

Jag har kunnat konstatera att det är just dessa händelser och begivenheter som gör bloggandet intressant och värt att göra. Man behöver inte mera sitta och argumentera och försöka komma ihåg saker och ting för att kunna bekräfta att det är just man själv som kommer rätt ihåg gällande t.ex. vädret.

Var det snö förra året i början av december? - jag har fällt in bilden från förra årets terassgransfällning 8.12.2012.

granfällning modell 2013 och infällt 2012

Nu återstår det bara att förbereda sig för att fira lillajul och sedan njuta av adventstiden...