lördag 31 maj 2014

Sammandrag av våren.2...

Jaha, då blev det ett inlägg till med samma rubrik.

Under våren fick vi uppleva det, som var en av de stora orsakerna till att vi sökte oss till Borgå skärgård.
Pojkarna fick besök av en av sina kompisar, som vintertid bor på vår gata i stan och på sommaren har en stuga på en holme nära Lönntorp - I år har de fått en båt som passar för lite yngre kaptener och styrmän.

besök av kompisar...

Som sig brukar, så var det i år oxo en period i maj som var mycket varm - här kommer en liten bildkavalkad från den perioden.

middag i solen...

vitsippor 17.5.2014

första bryggkaffet...

även en katt kan njuta på en brygga...

Bustern...

Nu har vi oxo sjösatt Bustern. Denna båt har en 20 hkr motor av årsmodell 1971, som skall startas med dragsnöre. Det är ganska givet att förutsättningen för att någon skall kunna använda sig av båten är att man kan starta motorn - ett mycket effektivt sätt att få endel yngre herrar att inse att VILL inte är synonymt med KAN!

Vedbacken...

Vedbacken hör till de ställen som jag skulle vilja få i skick denna sommar. Än finns det en massa gamla takplåtar, plastfolier, rörstumpar och överårig energifattig ved på stället, men vi skall hoppas att det ser annorlunda ut till hösten.

Bevattningsbrunnen

Till bevattningsbrunnen har vi ännu en helt vanlig trädgårdspump som måste sättas på manuellt - och det fungerar helt OK fast brunnen och därmed oxo pumpen är ca 30m från trädgårdslandet.

efter bevattning

Vattennivån hade sjunkit med närmare 1/2 m i brunnen då jag hade vattnat våra odlingar för första gången...


...men efter ca 10 minuter var den nästan full igen. Det skulle vara intressant att få veta vad det är för vatten som finns i brunnen.

Här kommer ännu en liten jämförelse mellan hur det ser ut nu...

2014

...och hur det såg ut 2010.

2010