tisdag 21 juni 2016

Förra sommarens djur...

Medan jag försöker samla mig för att ta itu med den här bloggen igen, så tänkte jag ta mig en titt på några djur jag lyckades fånga på bild förra sommaren.
Något speciellt blev det inte, utan snarare årligen återkommande vänner. Jag kanske kan börja med den minst välkomna vännen:Men inte är huggormen den enda krälande varelsen på Lönntorp - här finns nog snok, ödla och...

...groda.


Bland fåglarna finns förstås en fågelart, som jag kommer ihåg att vi for och tittade på då jag var liten. Min far hade fått höra i byn att det fanns ett sund, där det fanns ett svanpar. Idag är kanske speciellt knölsvanen inte direkt en sevärdhet och sångsvanen är inte helt ovanlig idag mera heller.


Den andra stora fågeln som regelbundet besöker vår strand är gråhägern.


Sen' blir det lite svårare att avgöra vad det var för fågel som häckade uppe på vindsvåningen;


Att dom som bodde i ena knutlådan var talgoxar kunde man dock inte ta miste på. Här har vi en lite filur, som tar sig en titt på sin framtida miljö - dvs. friheten!


Frida var givetvis inte riktigt nöjd då fågelungarna tog sig sina första flygturer - eftersom flygturerna inte alltid var fullt kontrollerade, så kund turen sluta på marken och det hade blivit ödesdigert ifall Frida hade varit lös.


Den kanske mest imponerande synen var då vi plötsligt hade fyra älgar på stranden, fast på bild fastnade bara tre. Det började med ett plaskande i vassen och jag trodde att det var frågan om svanarna som förde oljud, men nähä, det var dessa varelser som dök upp.