torsdag 3 januari 2019

Ny sovkammare...

Det är mycket som inte alltid sker i den takt man tänkt sig och inte i den ordningsföljd man tänkt sig heller för den delen.
Förra sommaren var det dags för att slutföra det projekt, som påbörjades redan 2012, nämligen att fixa till det rum som skulle bli vårt sovrum år 2013.

Det hela inleddes med att klä in väggarna i träfiberskivor som bildar ett bra underlag för tapeterna som sedan skall sättas upp.

väggpartiet där stockväggen är borta
...nästan färdigt på väggarna.
Följande steg var att inleda isolerandet av golvet med linull. Tjärpappret som är uppdraget under träfiberskivan borde se till att draget från ytterväggarna minimeras.
I nedre kanten läggs isoleringsmattorna på tjärpappret som går en bit in under isoleringen.


Förmiddagssolen skiner passligt in på det blivande golvet, så det var en liten filur, som inte alls var övertygad om att jag skulle lägga plankor på skålningen...


Efter en kort diskussion och några dagar senare fick jag påbörja inpassandet av golvplankorna.


Sedan var det bara att plocka upp allting igen, sätta tjärpapper som skall förhindra golvdrag och sedan rada ut plankorna igen.Inte helt illa, fast jag säger det själv. Tillsvidare är det bara ramvirket som är fastskruvat, så får vi se hur virket beter sig efter ett år då det genomlevt alla årstider.

Det som jag saknade mest under sommrens projekt, var vårt tapetseringsbord som följt med mig sedan mitten av 1980-talet, men nu är det spårlöst försvunnet - d.v.s. säkerligen utlånat åt någon som tapetserar mycket långsamt. Jag har inte tapetserat under de senaste 8 åren.
Det fick alltså bli ett provisorium sammaställt av ett par bord...


...och slutresultatet blev tillsvidare så här:


Ännu fattas det forderbräden runt fönstret och taklister och sedan börjar det vara dags att ta sig an något annat projekt inkommande sommar.